Ketchupowe nowości od WSP „Społem”

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, odpowiadając na potrzeby konsumentów, rozszerza swoją ofertę o dwa nowe warianty Ketchupów Kieleckich – Ketchup Kielecki baaardzo ostry oraz Ketchup Kielecki meksykański. Nowości zostały przygotowane na bazie m.in. koncentratu pomidorowego i pulpy pomidorowej. Dzięki połączeniu kilku aromatycznych i wyrazistych smaków są w stanie zachwycić niejedno podniebienie konsumenta.   

Ketchup Kielecki baaardzo ostry to propozycja dla osób, które cenią sobie wyrazisty smak i aromatyczne przyprawy. Połączona w recepturze mieszanka przypraw z suszonej papryki chili, cebuli, czosnku, gorczycy i selera sprawia, że jest on idealnym dodatkiem do wielu potraw.  Ketchup Kielecki meksykański, oprócz suszonych warzyw (cebuli, papryki, pomidorów, czosnku) posiada w swoim składzie przecier pomidorowy oraz łagodną w smaku pastę paprykową.   

Obie nowości doskonale sprawdzą się jako sos do kanapek, hot-dogów, pizzy, a także mięsnych potraw czy pieczonych ziemniaków. Charakteryzują się niepowtarzalnym, wyrazistym smakiem i nie zawierają substancji konserwujących.